Kerja Kosong di Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP)

Kerja Kosong di Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) dengan ini diwar-warkan kepada semua yang berminat.

Pengambilan jawatan kosong ini telah dibuka kepada seluruh warganegara Malaysia yang berminat dengan jawatan kosong  yang ditawarkan. Sila pastikan anda baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan kosong ini.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

 • Nama Majikan: Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP)
 • Lokasi Kekosongan: KL, Sabah, Sarawak
 • Tarikh Tutup Permohonan: 22 Mac 2020

Maklumat Jawatan Kosong:

Sekiranya anda, seorang Warganegara Malaysia yang cukup syarat kelayakan dan berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan adalah dipelawa untuk memohon bagi mengisi kekosongan jawatan tetap atau kontrak yang diiklankan.

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 1. Perancang Bahasa
 2. Pustakawan
 3. Penolong Juruaudit
 4. Jurufotografi
 5. Penjaga Jentera Elektrik
 6. Pembantu Penerbitan
 7. Pegawai Khidmat Pelanggan
 8. Pembantu Tadbir Kewangan
 9. Pembantu Awam
 10. Pengawal Keselamatan
 11. Pembantu Eksekutif Kewangan

Cara Memohon

Klik pautan “PAUTAN PERMOHONAN” di bawah dan rujuk maklumat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan kerja tersebut.

PAUTAN BORANG / PERMOHONAN

BORANG PERMOHONAN :

TEKAN SINI

Penafian

Untuk pengetahuan semua, iklan kerja kosong ini hanya valid atau sah pada tarikh yang dipaparkan. Sila rujuk artikel ini dengan betul dan teliti tarikh post ini dibuat. Segala kerumitan, masalah dan salah faham yang timbul melibatkan tarikh iklan kekosongan jawatan ini adalah bukan tanggungjawab kami.

Info Tambahan

Bagi mereka yang sedang mencari peluang pekerjaan dalam sektor Kerajaan ataupun Swasta, anda boleh terus melayari laman web Jawatan kosong Terkini. disini terdapat pelbagai peluang pekerjaan yang ditawarkan mengikut kelayakan yang dimiliki.

Selain itu, pihak gkerja.my juga menjemput anda semua untuk subsribe telegram kami untuk mengetahui update-update di Gkerja.