Kerja Kosong Sebagai Guru Melalui Program PISMP di IPG Tahun 2020!

Permohonan Kemasukan ke IPG 2020

permohonan kemasukan ke ipg 2020

Sukacita dimaklumkan bahawa permohonan kemasukan ke Universiti Awam, IPG KPM, Kolej Matrikulasi, Politeknik, Kolej Komuniti & ILKA bagi sesi akademik 2020/2021 akan dibuka pada 24 Februari 2020 jam 12:00 tengah hari dan ditutup pada ketetapan berikut:

  1. 31 Mac 2020 (lepasan SPM)
  2. 7 April 2020 (lepasan STPM/Setaraf)
  3. 11:59 malam

Umum sedia maklum, mulai bulan Oktober tahun lalu (2019), permohonan kemasukan ke Institut Pendidikan Guru (IPG) kini hanya boleh dilakukan di portal rasmi Bahagian Kemasukan Pelajar IPTA.

Permohonan Kemasukan ke IPG 2020

Permohonan boleh dibuat di laman web rasmi UPU iaitu di SINI.

permohonan kemasukan ke ipg 2020

Sekian, semoga perkongsian daripada admin pada kali ini iaitu Permohonan Kemasukan ke IPG 2020 memberikan informasi terkini kepada anda semua berkaitan pengambilan pelajar ke IPG bagi tahun ini (2020).

Klik pautan “PAUTAN PERMOHONAN” di bawah dan rujuk maklumat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan kerja tersebut.

PAUTAN BORANG / PERMOHONAN

Penafian

Untuk pengetahuan semua, iklan kerja kosong ini hanya valid atau sah pada tarikh yang dipaparkan. Sila rujuk artikel ini dengan betul dan teliti tarikh post ini dibuat. Segala kerumitan, masalah dan salah faham yang timbul melibatkan tarikh iklan kekosongan jawatan ini adalah bukan tanggungjawab kami.

Info Tambahan

Bagi mereka yang sedang mencari peluang pekerjaan dalam sektor Kerajaan ataupun Swasta, anda boleh terus melayari laman web Jawatan kosong Terkini. disini terdapat pelbagai peluang pekerjaan yang ditawarkan mengikut kelayakan yang dimiliki.

Selain itu, pihak gkerja.my juga menjemput anda semua untuk subsribe telegram kami untuk mengetahui update-update di Gkerja.