New Intake 2020 di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA)

New Intake 2020 di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) sudah dikeluarkan. Jika anda berminat untuk mencari kerja kosong, mungkin ini peluang anda atau keluarga anda dapatkannya. Bagi menerangkan lagi info kerja kosong ini, sila baca setiap penerangan dengan teliti.

Jawatan

1. Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Gred DG41
2. Pegawai Perancang Bandar dan Desa Gred J41
3. Pegawai Sains Gred C41
4. Penolong Pegawai Perancang Bandar dan Desa Gred JA29
5. Wartawan Gred S29
6. Penolong Juruukur Bahan Gred JA29
7. Juruteknik Komputer Gred FT19
8. Pembantu Syariah Gred LS19
9. Pembantu Operasi Gred N11

Maklumat Permohonan

 1. Nama Majikan : Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA)
 2. Lokasi Kekosongan: Pelbagai Negeri
 3. Kelayakan : PMR/SPM/Diploma/Ijazah
 4. Tarikh Tutup Permohonan : 14 Februari 2020 (Jumaat)

Syarat Permohonan (Asas)

 1. Calon hendaklah warganegara Malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
 2. Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan yang telah ditetapkan bagi setiap jawatan yang hendak dipohon, Sila baca pada lampiran yang kami telah sediakan seperti berikut.

Cara Memohon

 1. Permohonan jawatan diatas hendaklah melalui pautan Borang Pendaftaran Pekerjaan Dalam Perkhidmatan Awam (SPA8i) yang boleh didapati melalui pautan yang telah disediakan dibawah. Untuk pemohon kali pertama, anda perlu mendaftar akaun SPA terlebih dahulu.
 2. Calon dikehendaki memuat naik resume yang lengkap (kelayakan akademik, pengalaman kerja, gaji semasa dan gaji yang dipohon, gambar berukuran passport serta salinan sijil-sijil berkaitan) semasa membuat permohonan.
 3. Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.
 4. Sebelum membuat permohonan sila pastikan anda login/register dan mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat.
 5. Perlu diingatkan, hanya pemohon yang layak sahaja akan dipanggil ke temuduga. Sila lengkapkan dan kemaskini maklumat anda yang telah didaftarkan. Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

TARIKH TUTUP PERMOHONAN New Intake 2020 di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) PADA 14 Februari 2020

Klik pautan “PAUTAN PERMOHONAN” di bawah dan rujuk maklumat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan kerja tersebut.

PAUTAN BORANG / PERMOHONAN

Penafian

Untuk pengetahuan semua, iklan kerja kosong ini hanya valid atau sah pada tarikh yang dipaparkan. Sila rujuk artikel ini dengan betul dan teliti tarikh post ini dibuat. Segala kerumitan, masalah dan salah faham yang timbul melibatkan tarikh iklan kekosongan jawatan ini adalah bukan tanggungjawab kami.

Info Tambahan

Bagi mereka yang sedang mencari peluang pekerjaan dalam sektor Kerajaan ataupun Swasta, anda boleh terus melayari laman web Jawatan kosong Terkini. disini terdapat pelbagai peluang pekerjaan yang ditawarkan mengikut kelayakan yang dimiliki.

Selain itu, pihak gkerja.my juga menjemput anda semua untuk subsribe telegram kami untuk mengetahui update-update mengenai New Intake 2020 di Spa8i di Gkerja.